https://www.simoneetkurt.ch/wp-includes/slot-gacor-gampang-menang/ Slot Gacor https://www.portabrace.com/profile/slot-gacor-terbaru-gampang-menang/profile
sbobet https://dogrywka.pl/wp-includes/slot/ Jumpabola https://ogino.co.uk/wp-includes/slot-gacor/ Pragmatic



Unit 11: Tips to do True False Not Given – Practice reading online

This article explains for you who are IELTS exam preparation how to answer True False Not Given questions in IELTS reading. First, you will be presented with a list of information, then you must look at the text to decide if the information is true, false, or not mentioned.

Here are some tips and strategies to help you answer this type of question.

Tip:

  • If the information you are given clear in the reading, the answer is It’s correct
  • If the reading gives information opposite With the information you have been given, the answer is Wrong
  • If it neither right nor wrong, the answer is Not Given

Strategies for answering questions

  • The questions are presented in the order of the text.
  • Read the question carefully carefully to make sure you fully understand what it says.
  • Read and scan text to find out where the answer is using keywords from the question
  • When you find out where the answer is, Read the text carefully to determine if you think it’s T, F or NG.
  • The questions will probably use the synonym more than words in the text.
  • Check out words like “only”, “all”, “never” etc. For example, if the question says ‘some’ and in fact the text says ‘all’, then the answer is F.
  • Don’t spend a lot of time looking for an answer to a question; maybe it’s LANGUAGE, if you can’t find the answer.
  • Make sure you use the correct code given; ‘Yes’, ‘No’, ‘No Information’ are also sometimes used (this question is a bit different and you are looking for opinions rather than information).

For example

Look at the following sentence, taken from the first sentence in the reading below:

Chiles originated in South America and have been eaten for at least 9,500 years.

Here are some IELTS True False Not Given example sentences with answers:

  1. Chiles come from South America – True
  2. People began eating Chiles in the last few centuries – False
  3. South Americans were the first people to start eating Chiles – Not Given

Sentence number one definitely True. Note the synonym ‘come from’ is used instead of ‘originates’. The use of different words is very common.

Second sentence Câu was False because it was 9,500 years ago, not a few 100 years ago.

The third sentence is not in the text. Be careful when making assumptions then think it’s True. It is possible that South Americans first started eating Chiles because they originated there; however, you can’t be sure and the text doesn’t tell you that.

  Writing for Beginner - Writing Task 1 Barchart - Preparation for Writing exam online

IELTS True False Not Given – Practice

Now read the following text and answer the questions to the right of the passage using the drop-down menu to choose True, False, or Not Given.

[Xin lưu ý rằng nếu bạn đang sử dụng thiết bị di động, bạn có thể tìm thấy câu hỏi trong ‘điều hướng’ hoặc bằng cách cuộn xuống dưới cùng]

Explanations of the answers are provided below.

Do the following statements agree with the information in the text? Mark them:

True if the statement agrees with the text
False if the statement does not agree with the text
Not Given if there is no information about this in the text

Chilies

Chilies originated in South America and have been eaten for at least 9,500 years. Organized cultivation began around 5,400 BC. Christopher Columbus was the first European to encounter chilies, when he landed on the island of Hispaniola in 1492. He thought it was a type of pepper and called it the “red pepper”, a name still used today. After their introduction to Europe they were an immediate sensation and were quickly incorporated into the diet. From there they spread to Africa, India and East Asia.

The reason for the chili’s “hotness” lies in a chemical called Capsaisin. Capsaisin causes temporary irritation to the trigeminal cells, which are the pain receptors in the mouth, nose and throat. After the pain messages are transmitted to the brain, endorphins, natural pain killers, are released and these not only kill the pain but give the chili eater a short lived natural high. Other side effects include: an increased heart rate, a running nose and increased salivation and sweating, which can have a cooling effect in hot climates.

The reason for the presence of Capsaisin is thought to be to deter animals from eating the fruit. Only mammals feel the burning effects; birds feel nothing. As birds are a better method of distributing the seeds, which pass intact through their guts, Capsaisin would seem to be a result of natural selection.

The smaller chilies tend to be the hottest. This may reflect the fact that they tend to grow closer to the ground and are therefore more vulnerable to animals. The heat of a chili is measured on the Scoville scale. The hottest types such as the Habenero and the Scotch Bonnet rate between 100,000 and 300,000, the world famous Tabasco sauceÒ rates at 15,000 to 30,000, about the same as the Thai prikkhee nu, while the popular Jalapeno is between 5,000 and 15,000. Powdered chili is 500 to 1,000 and the mild capsicins and paprikas can range between 100 and 0.

325 wds


IELTS True False Not Given – Answer Discussion

  Unit 17: {Task 2]- Giving Examples - Writing online exam preparation

Question 1

Chilies became popular as soon as they were brought into Europe – True

After their introduction to Europe they were an immediate sensation and were quickly incorporated into the diet.

The two above clearly said the same thing. Pay attention to the use of synonyms:

Became popular = sensation

As soon as = immediately

Brought into = introduced

Question 2

Capsaisin causes significant damage to the mouth. – False

Capsaisin causes temporary irritation of the trigeminal cells.

The answer is wrong because ‘significant damage’ does not have the same meaning as ‘temporary irritation’.

Question 3

Chilies can be part of a birds diet – True

Only mammals feel the burning effects; birds feel nothing. As birds are a better method of distributing the seeds, which pass intact through their guts

This sentence is True when this part of the reading clearly tells us that birds do not feel anything (when they eat peppers) and that chili seeds are distributed as they fall from the bird’s body. So apparently peppers are eaten by birds. In other words, they can be part of a bird’s diet.

Question 4

All large chilies grow high off the ground – Not Given

The smaller chilies tend to be the hottest. This may reflect the fact that they tend to grow closer to the ground and are therefore more vulnerable to animals.

Here we are told that small pepper plants grow closer to the ground. It can be assumed that many large plants are taller than the ground.

However, it does say that ‘all large chili plants’. We don’t have any information that they all grow high above the ground. Maybe a few, so the answer is Not Given.

Question 5

People breed chilies for their heat – Not Given

The heat of a chili is measured on the Scoville scale.

Again, this is Not Given. We are given some information about temperature in this and the following sentences.But these are just descriptions of how hot they are. We are not explicitly told that this is the reason they are breeding them.

Hopefully, through the above article, you have strengthened yourself with useful knowledge to do the IELTS reading True False Not Given test in the most effective way!

Leave a Reply

https://c.mi.com/thread-4099158-1-0.html https://aariwork.in/wp-includes/article/ https://www.escapefromwatchtower.com/ https://thebakersavenue.com/wp-includes/slot-online/ https://a3anjou.com/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/ https://kitzap.co.uk/community/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/ https://crazy-stir.com/community/profile/jam-slot-gacor/ https://gmisr.org/forum/profile/bocoran-slot-gacor-hari-ini/ https://isawamovie.com/community/profile/agen-slot-gacor-hari-ini/ https://a3anjou.com/community/profile/judi-slot-terbaru/